In de individuele gesprekken wordt er vooral gekeken naar de problematiek van de jongere en daar word een programma voor gemaakt om de jongere weer “Op Koers” te krijgen. Ook wordt er gekeken naar de gaven/talenten van de jongere en die gaven worden door middel van een samen vooropgezet plan tot ontplooiing gebracht. Het zorgt voor een stuk eigenwaarde, een stuk respect en kennis voor de toekomst. Door de ervaring die wij hebben zien we dat deze methodiek werkt. Verschillende jongeren hebben nu hun eigen bedrijfje en kunnen daarmee de kost verdienen. Door de combinatie van aanpak problematiek EN het werken aan de gaven/ talenten is deze methode een win-win situatie. Tijdens deze methode komen ze zelf in conflict met hun eigen gedrag waardoor ze inzien dat hun gedrag veranderd moet worden.

Maar ook kan er gekozen voor een andere aanpak waarbij een luisterend oor wordt geboden. En een jongere weer even tot zichzelf kan komen. Deze jongeren hebben vaak heel wat meegemaakt in hun leven maar geen tijd nemen/krijgen om hun gedachte te laten gaan over het verleden en even de tijd stil zetten. Door intensive begeleiding en terug te gaan naar de kern van zijn/haar problematiek kunnen we samen de koers weer gaan bepalen voor de toekomst.

Maar ook jongeren met “simpele” hulpvragen kunnen bij ons terecht. Zoals het invullen van papieren, gebruik maken van internet om “regel zaken” te kunnen doen, het samen bezoeken van instanties, of verlegen zitten om een praatje.

Kortom overal waar een jongere mee zou kunnen zitten kan vanuit Op Koers worden ondersteund.

Op Koers Coaching

Pimpernelstraat 30

1314 JL Almere

Neem contact op

Telefoon:06 11 366 668

infoopkoerscoaching.nl

Samenwerkingen