Helaas zijn en raken nog veel mensen verslaafd. Veelal zijn dat jongeren. Jongeren die steeds vaker op zeer jonge leeftijd verslaafd raken. Bij verslaving denken we meestal aan drank en drugs maar wist u dat game- en pornoverslaving steeds meer in opmars is?

Er zijn verschillende manieren om verslavingen aan te pakken. Eén van deze manieren is interventie. Interventie houdt in dat er met een groep, direct betrokkenen (familie, vrienden), de verslaafde wordt “overvallen”. De verslaafde wordt daarbij nog één kans (allerlaatste) geboden om per direct te stoppen en zich onmiddellijk zich in een afkickkliniek te laten opnemen. Er is geen weg terug meer. Dit gebeurt onder leiding van een ervaringsdeskundige. Door de goede contacten binnen de verslavingszorg biedt Op Koers een directe mogelijkheid tot opname in diverse klinieken in Nederland en daarbuiten.

Interventiemethode is in Nederland natuurlijk bekend geworden van tv maar word in Amerika al jaren toegepast en vindt in Nederland ook zijn opmars. Het is een beproefde methode met goede resultaten.

Op Koers biedt daarnaast coachinggesprekken aan voor de “achterblijvers” zodat als hij/zij terug komt van zijn behandeling u weet hoe te handelen en te reageren. Niet alleen de verslaafde moet in behandeling maar ook de geliefden die om hem/haar heen staat. Wij noemen dat “ouder-kind” gesprekken of “partner” gesprekken.

Op Koers Coaching

Pimpernelstraat 30

1314 JL Almere

Neem contact op

Telefoon:06 11 366 668

infoopkoerscoaching.nl

Samenwerkingen